Nieuwsbrief November 2019
Nieuwsbrief Dijkverbetering Kudelstaartseweg Op advies van de klankbordgroep en de omgeving, stuurt Waternet een 6 wekelijkse nieuwsbrief. Hierin vermelden wij o.a. de voortgang van het project, delen wij de resultaten van onderzoeken of vragen de omgeving om feedback.
Nieuwsbrief Dijkverbetering Kudelstaartseweg
Op advies van de klankbordgroep en de omgeving, stuurt Waternet een 6 wekelijkse nieuwsbrief. Hierin vermelden wij o.a. de voortgang van het project, delen wij de resultaten van onderzoeken of vragen de omgeving om feedback.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Inloopavond 19 november
Omwonenden hebben afgelopen week een brief en/of e-mail ontvangen met daarin de uitnodiging voor de aanstaande inloopavond (vanaf 19:00 in dorpshuis ’t Podium). Tijdens deze inloopavond presenteren wij u het tracé van de damwand. Tijdens de inloopavond bieden we ook informatie over het officiële bestuurlijke proces en uw recht om een zienswijze in te dienen op het plan. Details per perceel worden samen met omwonenden uitgewerkt nadat het bestuur van waterschap Amstel, Gooi en Vecht het ontwerp dijkverbeteringsplan, ofwel het ODVP, heeft goedgekeurd. De uitwerking van deze details zal in de loop van komend voorjaar starten.
Voor meer informatie: https://www.agv.nl/inspraak/
Filmpje “Inspraak”: https://www.youtube.com/watch?v=f7nitYLd4_U (U verlaat deze site)
Tracé damwand
Het tracé van de damwand is uitvoerig bekeken en er is gebleken dat deze de kernzone van de dijk, zoals aangegeven in de legger, kan blijven volgen. Dat wil zeggen dat de damwand daar waar mogelijk door de huidige tuimelkade (de kaai, de kade) komt te lopen of nabij de lijn van de dijk kan komen te liggen. Op één enkele locatie blijkt dit technisch gezien bijna niet haalbaar. Er wordt met de omgeving nog gezocht naar een passende oplossing.
Bezoek Bestuurder AGV
Enkele weken geleden fietsten wij met bestuurder Peter Smit langs de Kudelstaartseweg. Als lid van het dagelijks bestuur van AGV mag hij samen met zijn collega’s een besluit maken over het ontwerp dijkverbeteringsplan van de Kudelstaartseweg. We vinden het dus belangrijk om hem uitleg te geven over de omgeving, de techniek, de knelpunten en het proces. En met een project zo complex als deze is het belangrijk om het gebied te zien en te leren kennen.
Meer over het bestuur van AGV: https://www.agv.nl/over-ons/het-bestuur-in-beeld/
Nieuwe Keur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
Het Waterschap heeft sinds 1 november een nieuwe Keur. De Keur bevat de regels voor activiteiten bij oppervlaktewateren en dijken en voor grondwateronttrekkingen, die wij als waterschap hanteren om ons watersysteem te beschermen. De nieuwe regels houden met name een vermindering van administratieve lasten in, omdat nu méér activiteiten met een melding in plaats van een vergunning kunnen worden afgehandeld.
Officiële bekendmaking: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/wsb-2019-11545.html (U verlaat deze site)
Filmpje “de Keur”: https://www.youtube.com/watch?v=NwyreH3FcIM (U verlaat deze site)
Kabels en Leidingen overleg
Afgelopen maandag zat het team wederom samen met de betrokken kabels en leidingen bedrijven. Het voorlopige ontwerp van de damwand is besproken en er zijn ideeën geopperd en richtlijnen besproken over hoe om te gaan met mogelijke verleggingen, knelpunten en toekomstig onderhoud. Waternet en de nutsbedrijven streven naar een zo efficiënt mogelijk verloop van de uitvoering en minimale overlast voor de omwonenden en klanten van de nutsbedrijven. De samenwerking tussen Waternet, de nutsbedrijven en de uitvoerende aannemers heeft dan ook een hoge prioriteit.
Geen vleermuisnesten gevonden
Er is diepgaander onderzoek gedaan naar mogelijke vleermuis verblijven in de bomen langs het projectgebied maar er zijn geen nesten gevonden. Alle in Nederland voorkomende vleermuizen zijn wettelijk beschermd, zowel op basis van de Europese Habitatrichtlijn als de Nederlandse Wet natuurbescherming. Sinds 1 januari 2017 is de Wet natuurbescherming van kracht. Deze vervangt 3 wetten; de Natuurbeschermingswet 1998, de Boswet en de Flora- en Faunawet.