Terugblik ontwerpatelier
Tijdens het ontwerpatelier op dinsdag 20 februari hebben we direct belanghebbenden meer informatie gegeven over het proces dat voorafgaat aan de dijkverbetering.
Daarnaast hebben we laten zien op welke manieren (varianten) de dijk verbeterd kan worden. Verschillende groepen belanghebbenden konden hun wensen en zorgen uiten én stemmen op de verschillende varianten. Voor sommige stukken van de dijk kon men bijvoorbeeld stemmen of de dijk aan de kant van de oever, op de huidige plek of via de padenstructuur van het park moet komen te liggen. De aanwezigen bestonden uit de direct-omwonenden, vrijwilligers van de Joodse Begraafplaats, vrienden van het Flevopark en ambtenaren van de gemeente Amsterdam als toehoorders.
De meningen verschilden van elkaar en er ontstond een goede discussie tussen de belanghebbenden. We merkten daardoor hoe betrokken de mensen zijn bij het park.
De input van deze avond nemen wij mee bij het kiezen van een voorkeursvariant. We hebben de resultaten ook gepresenteerd bij de stadsdeelcommissie van Amsterdam Oost en de gemeente Amsterdam.
Hoe nu verder?
Uit al deze gesprekken, samen met de gesprekken en onderzoeken intern, komt een voorkeursvariant. Dat betekent dat we weten waar de dijk komt te liggen. Dit wordt vastgelegd in de zogeheten variantennota. Deze nota gaat langs het bestuur van het waterschap om ter besluitvorming vastgesteld te worden. Dit vindt plaats na het zomerreces in september/oktober 2024. Wanneer we de voorkeursvariant weten, zal dit ook worden teruggekoppeld naar de directe belanghebbenden door middel van een wandeling door het park.
Daarna zullen we de dijkverbetering meer in detail gaan ontwerpen. Hierbij zullen we ook kijken naar de meekoppelkansen. We kijken dan naar andere werkzaamheden die tegelijkertijd opgepakt kunnen worden om hinder te beperken. We houden de omgeving onder andere via de projectpagina op de hoogte van de ontwikkelingen.